16.09.2013

Kirjavan kankaan kaupunki -perusnäyttely

Menestyvän teollisuuden ohella kauppalassa eli vahvana myös kotiseutuaate, jonka innoittamana perustettiin Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys v. 1923. Hankkeen takana oli nuori Esko Aaltonen - opettaja, historioitsija ja Forssan Lehden perustaja, josta myöhemmin kuultiin monissa yhteyksissä. Aaltosen tovereineen perustaman museoyhdistyksen kokoelmille perustuu tämä näyttely.

Katso traileri >

Kiitokset:

Ilppo Aaltonen, Kimmo Aho, Sirkka-Liisa Ahtiainen, Ybi Hannula, Marketta Havola, Iris Helkama, Minna Perähuhta, Seppo Pessinen, Lauri Rämö, Markku Saviniemi, Anna Wahren-Cederberg, Maria Vanha-Similä, Muolaa-seura, Lasten- ja nuorten kuvataidekoulu, Elinkeinoelämän keskusarkisto ELKA; Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu, Tyykihovin perinnepiiriläiset ja moni muu.

Näyttelyn toteutus:

Käsikirjoitus Kristiina Huttunen, kokoelmatyö Asta Suominen ja Tanja Härmä, hallinto Sanna Kattelus ja Kati Kivimäki.

Arkkitehtisuunnittelu Taina Väisänen ja Seija Kuusinen, valaistus Jaakko Kiukkanen, AV-suunnittelu Timo Muurinen, kosketusnäytöt Mia Kivinen ja Antti Hukkanen, elokuvahuone Mainossynergia Oy, graafinen osuus Susi Leinonen, Nici Lönnberg ja Oona Hagman. Hissin lasiseinän ja wc-tilojen lasipanelien suunnittelu Hämeen ammattikorkeakoulun (Wetterhof) lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijat.

Kalusteet Retlar Oü, rakennustyöt ja viimeistelyt Elina Wirkkala ja Risto Niilimäki, kankaan painanta T:mi Tasapaino, verhoilu Verhoomo Wiik, tekstiilitulosteet ja lasiteipit Arazzo Oy, mattateipit Mainossatama Oy ja vinyylitulosteet Nelimainos Oy. AV-tekniikka Tector Oy, Starlike Oy, It Admina Oy, Videotykki Oy.

Kutsu, juliste, verkkosivut Mainossynergia Oy.

Kirjavan Kankaan Kaupunki toteutettiin Euroopan Aluekehitysrahaston tuella.

Kirjavan kankaan kaupunki -perusnäyttely