Ajankohtaista

 
 
 

02.01.2019

Tule mukaan kuositalkoisiin!


Tammikuussa 2019 museolla työnnetään kädet tekstiiliin ja aletaan järjestää ainutlaatuista painetun kankaan kulttuuriperintöä.  Vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan pölyiseen ja värikkääseen puuhaan!

Miksi työtä tehdään?

Kuosikeskus (Wahreninkatu 13) on Forssan museon yhteisöllinen työtila Kehräämöllä. Kuosikeskukseen on sijoitettu Forssan museon teollisen tekstiilin kokoelman läpikäymättömin aineisto. Kuositalkoiden avulla aineisto jaetaan museokokoelmaksi ja käyttökokoelmaksi. Museokokoelma säilyy arvokkaana ja informatiivisena kulttuuriperintönä tulevaisuuteen. Käyttökokoelmasta ammennetaan materiaalia sekä näyttelyihin, museopedagogiikan tarpeisiin että museokauppatuotteisiin.  

Miksi tulisit mukaan?

Vapaaehtoisena pääset tutustumaan suomalaisen painokankaan menneisiin vuosikymmeniin. Luultavasti eteesi sattuu herkullinen kuosi tai kuosiluonnos, joka heläyttää soimaan joko muistosi sävelet tai mietityttää väri- ja muotosilmääsi. Kokemuksemme on, että jokainen kuoseihin tutustuva löytää niistä itselleen jonkin merkityksen.

Millaista vapaaehtoistyö on? 

Työhetken sisältö vaihtelee kankaiden lajittelusta koon ja tyypin mukaan pahvilaatikkokasojen sisään kurkkimiseen. Työ on pölyistä, joten suosittelemme 1-2 tunnin työhetkeä oman jaksamisesi mukaan. Talkoilla voit kertaluontoisesti tai useammin tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Voit varata itsellesi ”iltavuoron” 17-19 välille.  Iltavuoro järjestään joka viikko vaihdellen keskiviikkoisin, tiistaisin tai torstaisin, ja ilman ennakkoilmoittautumisia se peruuntuu. 

Mitä tarvitsen mukaan?

Uteliaan mielen, pölyä pelkäämättömät vaatteet, halutessasi eväät. Halukkaille on käytössä hengityssuojaimia.

Varaa aika!

Voit varata ajan nettivarausjärjestelmästä, ottamalla yhteyttä: kristiina.huttunen@forssa.fi, 040-6721037, soittamalla museon asiakaspalveluun ( 03 4141 5100) tai ilmoittautumalla Forssan museolla, Wahreninkatu 12:ssa. Suosittelemme ennakkoilmoittautumista, jotta pääset työhön varmasti käsiksi haluamasi ajankohtana.

Tervetuloa!


Valokuvan päällä käytetty kuosifragmentti on osa kappalepainetusta esiliinakankaasta vuodelta 1961. Teollisen tekstiilin kokoelma, Forssan museo. 

Tule mukaan kuositalkoisiin!
 

 
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy