Inspiraatiota ja materiaaleja kouluille etäopiskeluun

Kooste Forssan museon digitaalisista materiaaleista etäoppimisen tueksi ja sisällöiksi. Materiaaleja voi hyödyntää mm. kuvataiteen, käsityön, historian ja ympäristötiedon etätunneilla tietokoneen tai mobiililaitteen avulla.

Ulkotehtäviä

Voi suorittaa yksin tai perheenjäsenen kanssa.

• Tehtäväreiteissä on mm. Lasten kehräämösuunnistus ( 1-3 lk ja eskarit, suositeltava tehdä etäkoulussa perheenjäsenen kanssa) ja Kehräämön alueen valokuvasuunnistus (Isommat koululaiset).
  • Historiakävelyissä Kehräämön alueelle löydät johtolankoja alueen menneisyyteen ja rakennusten historiaan - ja voit verrata maiseman muuttumista vuosikymmenten aikana.  ( Suositus: yläkoulut ja lukiot)

Pikkukoululaisille:

Värityskuvia Peda.netissä  - väritä ja vertaa alkuperäisiin!

Paikallishistoriaa:

Kuoseja, värejä ja muotoja:

Esimerkkitehtävä:

Kuoseja kaikille-tietokannan kuosiesimerkeistä osa on suurikokoisista painokankaista.  Silloin näytteeseen on mahtunut vain osa kuviota?Miten kuvio jatkuu? Kehittele kuvio loppuun. Piirrä, maalaa tai tee kollaasityö, jossa kankaasi on osa vaatetta tai huoneen sisustusta.

Muualla

Finna, valtakunnallinen museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteistietokanta,  on monenlaisen tiedon lähde.Tee omia sisältöjäsi tai hyötykäytä jo olevia:

Opi museossa -sivustosta löydät runsaasti linkkejä museoiden digitaalisiin materiaaleihin, pelisisältöihin ja  verkkonäyttelyihin.

Inspiraatiota ja materiaaleja kouluille etäopiskeluun