20.05.2021

Ronttismäen tehtaalaismuseon kesä 2021

Ronttismäen tehtaalaismuseossa on nähtävänä vanhan tehdasyhdyskunnan tehtaalaiskorttelin piha ja puutarha 1800-luvun loppupuolelta.

Ronttismäen tehtaalaismuseon puutarhasta saa tulevana kesänä hyvää mieltä ja virikkeitä kaikille aisteille.  Piha-alue on viettänyt hiljaiseloa jo pitempään, mutta nyt on aika herätellä perinteistä pihaa uuteen kukoistukseen. Vanhaa säästäen ja kunnioittaen.  Vesakkoa on raivattu ja näkymiä avattu valoisuuden lisäämiseksi. Vanhat perinne- ja luonnonkasvit säilytetään. Uusia perinneperenna istutuksia perustetaan. Hyötykasvipuutarhaa kehitetään. Oleskelupaikkoja luodaan, joissa on mahdollisuus pysähtyä ja rauhoittua.  Tehtaalaismuseon puutarhan elävöittämisen tavoitteena on tarjota vierailijalle vanhan pihapiirin rauhallista viihtyisyyttä, vastapainoksi nykypäivän kiireiselle elämänrytmille. Paikka, jossa voi katsella, kuunnella, haistella, kosketella ja maistella. Annetaan myös luonnolle ja luonnollisuudelle mahdollisuus elää elämäänsä omaan tahtiinsa ja rakentaa meille mielen maisemaa, vuodenaikojen mukaan. Luonnonmukaisuus lisää viihtyisyyttä puutarhassa. Työ on vasta alussa.

***

Kesäkauden aloittaa YrttiVillitys Osuuskunnan Nokkonen ja voikukka – villiyrttien aatelia –tapahtuma torstaina 20.5. klo 17. Tule kuulemaan villiyrttivinkkejä tai hankkimaan vitamiinipommit valmiiksi kuivattuina. Wendlan päivään 2.6. klo 15-18 on suunniteltu perennanvaihtotilaisuutta.

Ronttismäen tehtaalaismuseon kesässä:

To 20.5. klo 17-20 Nokkonen ja voikukka – villiyrttien aatelia

Ke 2.6. klo 15-18 Perennapäivä

Su 20.6. klo 12-17 Avoimet puutarhat -tapahtuma. Mukana myös Forssan Martat kahviotoiminnan kera.

Ti 6.7. klo 16-20 Maalaustapahtuma
Kuvataideyhdistys Kuhankosken Kilta järjestää yhdessä Forssan museon kanssa Suven ja runon päivänä tiistaina 6.7.2021 maalaustapahtuman Forssassa Ronttismäen tehtaalaismuseolla, II linja 5–7 klo 16–20.

Ke 14.7. klo 18-19 Yhteislaulua: Forssan mieskuoro

Ti 20.7. klo 17 Läskisoosi vai makaroonilaatikko? Merja Isotalo kertoo ronttismäkeläisten ruokapöydistä 1950-luvulla.

TOISTUVA OHJELMA:

Iitan jooga torstaisin klo 18 ajalla 3.-17.6. ja 1.-29.7. klo 18 (huom ei juhannusviikolla 24.6.)

Ronttismäen tehtaalaismuseon avoimet ovet ja opastus keskiviikkoisin klo 14 ajalla 30.6.-11.8.

***

Koronarajoitukset toistaiseksi:  max 50 hlöä ulkotilaisuudessa, max 6 hlöä sisällä ja 2 m turvavälit. Maskin käyttöä sisätiloissa suositellaan.

Ronttismäen tehtaalaismuseon kesä 2021

Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy