Ajankohtaista

 
 
 

01.04.2021

Yllätysmesenaatti ostaa Forssan museon


Tiedote julkaisuvapaa  1.4.2021

 Forssan museon vajaat pari vuotta kestänyt Japanin-yhteistyö on saanut yllätyskäänteen. Samaan aikaan Finlayson 200 -juhlavuoden Japanin kiertonäyttelyvalmistelujen kanssa Forssan kaupunki ja Forssan museo ovat käyneet yhteistyöneuvotteluja monialaisen, älyteknologiavaatetukseen ja älykuoseihin keskittyvän Naruhimo Ltd -konsernin kanssa.   

 Naruhmo on jo vuosia etsinyt kulttuuriperinnön alan yhteistyökumppania”, konsernin Suomen-toimintojen päällikkö Anna Riento-Kusama kertoo.  ”1970-luvulla konsernin oma historia hämärtyi. Forssan museo sen sijaan on tehnyt jo pitkään hienoa työtä Finnish design -henkisen kuosiperinnön tallentamiseksi ja esiintuomiseksi, eikä asia ole jäänyt kansainvälisesti huomioimatta. Yhteistyö tukee Naruhimo Ltd:n brändiä  historiatietoisena, uusia todellisuuksia kohti kurottavana toimijana.”   

Kolmivaiheisen yhteistyösopimuksen mukaisesti Forssan museon sisällöt 1.4.2021 alkaen muuttuvat japaninkielisiksi. Museohenkilökunnan koulutus uuden kielen alkeisiin on alkanut. Forssan Kehräämö saa kesällä 2021 uuden, japaninkielisen nimen ja kehräämöalueen rakennusten vuosilukukyltit japaninnetaanWahreninkatu muuttuu vuoden 2021 loppuun mennessä Naruhimokaduksi. Edelleen yhteistyösopimusta mukaillen, A.W Wahrenin rintakuvasta valetaan kaksoiskappale, joka sijoitetaan Naruhimo ltd:n Pariisin konttorin aulaan ja heijastetaan hologrammina Tokioon. Forssan museon ja Naruhimon logojen graafinen yhdistyminen alkaa kesällä 2021 ja esitellään ensimmäistä kertaa Tokion olympialaisten yhteydessä, mikäli ne toteutuvat.    

 Naruhimo on maailman kahdeksanneksi arvokkain yritysbrändi kisaten seitsemännestä paikasta Toyotan kanssa. Naruhimon markkina-arvo joulukuussa 2020 oli 48 miljardia dollaria. Yhteistyö on sekä suomalaisittain että kansainvälisesti merkittävä.   

  Lisätietoja:   

 museonjohtaja Kati Kivimäki kati.kivimaki(at)forssa.fi

Naruhimo Finlandin toimitusjohtaja Anna Riento-Kusama, anna.kusama(at)naruhimo.fi

Tervehdys, Jooji Naruhimo, toimitusjohtaja, Naruhimo Ltd:  

フィンランドの皆さん

今回は、我がなるひも会社に、フォルッサ博物館が加わっていただけるということに会社を挙げて喜んでおります。今後、共に力を合わせて仕事を行ってまいります。

コロナ収束と同時に、まず我々社員6万人のうちフィンランド部門の社員17000人の社員研修をフォルッサで行うことを計画しております。その時には皆様にお会いできるのとを楽しみにしております。

この合併にて皆様に想像以上の満足をお届けできるよう、フィンランドと日本一丸となって取り組んで参りましょう。これからもなるひも会社をどうぞよろしくお願いいたします。

 

なるひも株式会社

社長

なるひもジョージ

 Kuva:  Sponsorisopimuksen allekirjoitustilaisuus, Forssan kehräämö.

Yllätysmesenaatti ostaa Forssan museon
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy