16.09.2013

Kirjavan kankaan kaupunki -perusnäyttely

Menestyvän teollisuuden ohella kauppalassa eli vahvana myös kotiseutuaate, jonka innoittamana perustettiin Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys v. 1923. Hankkeen takana oli nuori Esko Aaltonen - opettaja, historioitsija ja Forssan Lehden perustaja, josta myöhemmin kuultiin monissa yhteyksissä. Aaltosen tovereineen perustaman museoyhdistyksen kokoelmille perustuu tämä näyttely.

Katso traileri >

Kiitokset:

Ilppo Aaltonen, Kimmo Aho, Sirkka-Liisa Ahtiainen, Ybi Hannula, Marketta Havola, Iris Helkama, Minna Perähuhta, Seppo Pessinen, Lauri Rämö, Markku Saviniemi, Anna Wahren-Cederberg, Maria Vanha-Similä, Muolaa-seura, Lasten- ja nuorten kuvataidekoulu, Elinkeinoelämän keskusarkisto ELKA; Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu, Tyykihovin perinnepiiriläiset ja moni muu.

Näyttelyn toteutus:

Käsikirjoitus Kristiina Huttunen, kokoelmatyö Asta Suominen ja Tanja Härmä, hallinto Sanna Kattelus ja Kati Kivimäki.

Arkkitehtisuunnittelu Taina Väisänen ja Seija Kuusinen, valaistus Jaakko Kiukkanen, AV-suunnittelu Timo Muurinen, kosketusnäytöt Mia Kivinen ja Antti Hukkanen, elokuvahuone Mainossynergia Oy, graafinen osuus Susi Leinonen, Nici Lönnberg ja Oona Hagman. Hissin lasiseinän ja wc-tilojen lasipanelien suunnittelu Hämeen ammattikorkeakoulun (Wetterhof) lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijat.

Kalusteet Retlar Oü, rakennustyöt ja viimeistelyt Elina Wirkkala ja Risto Niilimäki, kankaan painanta T:mi Tasapaino, verhoilu Verhoomo Wiik, tekstiilitulosteet ja lasiteipit Arazzo Oy, mattateipit Mainossatama Oy ja vinyylitulosteet Nelimainos Oy. AV-tekniikka Tector Oy, Starlike Oy, It Admina Oy, Videotykki Oy.

Kutsu, juliste, verkkosivut Mainossynergia Oy.

Kirjavan Kankaan Kaupunki toteutettiin Euroopan Aluekehitysrahaston tuella.

Kirjavan kankaan kaupunki -perusnäyttely

FORSSAN MUSEON AULAGALLERIA 2017

3.1. – 29.1.  Tanja Koistila: Ei, me vain ihmettelemme
31.1. – 26.2. Markku Uitto: Sinä päivänä lintujen äänet
28.2.-19.3. Niklander ja Närhi
21.3.-9.4. FAI valokuvanäyttely
11.4. – 23.4. FAI Viestinnän lopputyönäyttely
25.4. – 7.5. FAI Artesaanien lopputyönäyttely
9.5. – 28.5. Forssan kuvataidekoulu
30.5. – 22.6. Filttiflikat
27.6. – 30.7. Kalsola, Laitonen, Leppämäki, Aho ja Kemppi: VERES
1.8. – 27.8. Irma Heiskanen ja Pirkko Lammenoja : Esiäitien elämänvoiman juurilla
29.8. – 24.9. Laura Happo
26.9. – 29.10. Pasi Vainionpää
31.10. – 24.11. Soili Mahlanen
25.11.-26.11. Joulukuusinäyttely
28.11. – 31.12. Kuhankosken kilta

kiinnostuitko aulagalleriasta näyttelytilana?

Seuraavat näyttelyajat ovat haettavissa vuodelle 2018. Hakuaika on toukokuussa 2017.

Aulagalleriaan näyttelytilaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa ilmenee toivottu näyttelyaika, näyttelysuunnitelma, valokuvia teoksista sekä ansioluettelo.  Näyttelytilasta veloitetaan vuokraa 80 €/vko + 40 € seuraavat alkavat viikot (sis alv 24%).

Tiedustelut ja hakemukset: sähköpostilla tai p. 03-41415838

Postitusosoite: Forssan museo, Wahreninkatu 12, 30100 Forssa