19.01.2016

Ree-do

HELI KONTTINEN

Forssan museon Aulagalleriassa 2.2. – 28.2.2016

Teossarja Ree-do muodostuu kierrätetystä hopeasta ja ruo’osta valmistetusta haute couture –korusarjasta sekä näistä kuvatuista muotikuvista. Huippumuodin tapaan korut näyttävät hyvältä mutta niitä on lähes mahdotonta käyttää. Muoti vanhenee nopeasti, mutta nämä korut eivät jää kuormittamaan ympäristöä vaan maatuvat itsestään ja jäljelle jäänyt hopea voidaan käyttää uudelleen. Korut ovat esillä niitä varten valmistetuissa vitriineissä samalla tavoin kuin museoissa esitetään korvaamattoman arvokkaita teoksia. Pyrin tällä korostamaan teosten katoavaisuutta.

Valokuvat on kuvattu rokokoo teemalla muotikuvien tyyliin esittämään kuinka koruja käytetään. Kuvat on toteutettu pigmenttisiirtona kankaalle.

Teossarja on saanut innoituksensa Saaren kartanon residenssissä järjestetyssä ruokotyöpajassa olleiden taiteilijoiden nimistä. Esimerkiksi Caroline Dear sai hiuspannan josta lähtee sarvet ja Leon Patchett leijonan harjaa muistuttavan kaulakorun.

Teokset on tehty joko käytetyistä tai uusiutuvista materiaaleista. Temaattisesti työt käsittelevät sitä kuinka ihminen on eläimenä osa luontoa mutta rakentamansa ympäristön kasvattamana ei siellä enää selviytyisi.

img-0049-rajattu1363549605.jpg

FORSSAN MUSEON GALLERIA 2019

15.1.- 3.2. Maria Mäki: Somnia. Valokuvia

5.2.-3.3. Tiina Poutanen: Lähdesuojaotukset ja onnelliset ihmiset. Maalauksia

5.3.-31.3. Noora Ylipieti: Toisia palveleva rakkaus. Maalauksia

2.-28.4.  Pasi-Mikael Huovinen: Sammumaton liekki. Ikoneita

30.4.-12.5. Forssan Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely

14.5.-17.6. Tiina Karhu, Aet Ollisaar, Tuiti Paju: Tekoälytön. Tekstiiliä

19.6. -14.7. Hanna Järvenpää: Tekstiiliä ja valokuvaa

16.7.-11.8. Kristina Seppänen: Raggirl and Flying Rockinghorse

13.8.-1.9. Päivi Keski-Pomppu: Mirage. Koruja

2.9.-29.9. Leena Illukka, Silja Puranen, Virpi Vesanen-Laukkanen: Nyrjähdys, venähdys, murtuma. Tilateoksia, tekstiiliä

1.-27.10. Lotta Leka: Grafiikkaa

29.10.-24.11. Outi Silfvenius: Taidetekstiiliä

26.11.- 5.1.2020 Rykkeri

Kiinnsotuitko museon galleriasta näyttelytilana. Lue lisää täältä!

Kesän 2019 tapahtumatiedot löydät täältä.