21.09.2018

Anne Heinonen: Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta -näyttelyt 25.9. - 21.10.

Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta -näyttelyt Forssan museolla

Kymmenen vuotta sitten Anne Heinonen lähti vuodeksi Afrikkaan, eikä hän sen jälkeen osannut palata entiseen. Hän alkoi tehdä pitkiä matkoja eri puolille maailmaa, aluksi etenkin Afrikkaan. Noilta matkoilta ovat syntyneet näyttelyt Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta, jotka ovat esillä Forssan museon Aulagalleriassa 25.9.-21.10.

Yleisölle avoimet avajaiset tiistaina 25.9. klo 18
Forssan museo, Aulagalleria
Wahreninkatu 12

Paikkani maailmassa

Paikkani maailmassa -näyttely esittelee Anne Heinosen suosikkimatkavalokuvia vuosilta 2008–2018. Kuvissa on muistoja muun muassa ugandalaiselta pakolaisasutusalueelta, eteläsudanilaisista häistä, Japanissa lumipalloja tekevistä apinoista ja Borneon sademetsien kiehtovista hyönteisistä.

Kuvien rinnalla kulkee Siperian junamatkalla syntyneitä runoja. Ne johdattavat matkoilla syntyneisiin ajatuksiin, joissa käsitellään syntymistä ja kuolemista sekä paikkaamme maailmassa niiden välillä.

Unia Afrikasta

Unia Afrikasta -valokuvanäyttelyssä esitellään kahdeksan unta useasta Afrikan maasta. Unissa avustetaan synnytyksessä, nähdään ihmisten muuttuvan petoeläimiksi ja etsitään presidenttiä lentävässä toimistossa. Millaisia unia näkee etiopialainen sirkusklovni tai tansanialainen perhoskasvattaja? Näitkö ehkä saman unen? Tunnistatko maiseman, jota sinulle kuvaillaan?

”Ystäväni oli sairas. En tiedä, mikä hänen oli, mutta hän oli hyvin sairas. Päivä  muuttui hetkessä yöksi. Myöhemmin oli hänen hautajaisensa, enkä minä ollut enää nuori vaan tunsin itseni vanhaksi.”  Peter, 47

Unienkerääjä Anne Heinonen on matkoillaan useasti havainnut, kuinka kulttuurit, roolit ja ulkonäöt ovat ihmisten päälle liimattuja, ja kuinka ihmisyys on jossain paljon syvemmällä. Sitä samuutta hän käsittelee uninäyttelyllä. Näyttely on aiemmin ollut esillä Helsingissä, Porissa, Tampereella ja Lontoossa.

Matkaajasta ja unienkerääjästä

Forssalaissyntyinen Anne Heinonen on kiertänyt maailmaa ihmisenä, vapaaehtoisena, toimittajana ja valokuvaajana. Hän on työskennellyt pakolaisasutusalueilla, asunut apinatarhoilla ja viettänyt tuhottomasti aikaa paikallisissa kulkuneuvoissa. Heinosen aiempi valokuvanäyttely eteläafrikkalaisen apinatarhan asukkaista kiersi useissa Suomen kaupungeissa, myös Forssassa.

Lisätietoja:

Anne Heinonen
anne@anneheinonen.com
www.anneheinonen.com

Näyttely on avoinna:
TI-PE 10-16
LA 10-14
SU 12-16

Aulagalleriaan on vapaa pääsy

Anne Heinonen: Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta -näyttelyt 25.9. - 21.10.

FORSSAN MUSEON AULAGALLERIA 2018

3.1. – 28.1. Mimmi Pearlman: Seikkailuun

30.1. – 4.3. Heta Laitakari: Versovia - veistoksia valosta ja pronssista

6.3. – 18.3. Titi Lillqvist ja Minna Tiirikainen-James:                                     Tanssiva shamaani ja matkaajat

20.3. – 1.4. FAI Keramiikka-artesaanit: Monta Tarinaa

4.4. – 22.4. Kulttuuriyhdistys Kuvio, FAI media-ala ja Wahren-opisto: Kulttuuri on meidän -valokuvanäyttely

24.4. – 13.5. Kuvataidekoulu: Lopputyönäyttely

15.5. – 10.6. Maria Nuutinen: Käännekohtia

12.6. – 8.7. Soile Hovila & Kisälli: Metsän katedraalissa

10.7. – 29.7. Liisa Lehtimäki: Awaken

31.7. – 26.8. Iiris Ruuth ja Annina Åsvik: Faunin iltapäivä

28.8. – 23.9. Ilona Tala: Gardenia

25.9. – 21.10 Anne Heinonen: Paikkani maailmassa ja Unia Afrikasta -näyttelyt

23.10. – 18.11. Maija Karisma: Small Chocolate World – Polaroids by Maija Karisma

20.11. - 2.12. Mullankaivajat -arkeologiahanke

4.12. – 13.1. Tuuli Autio

kiinnostuitko aulagalleriasta näyttelytilana?

Vuoden 2019 näyttelyajat ovat haettavissa 4.6.2018 mennessä.

Aulagallerian näyttelytilaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa ilmenee toivottu näyttelyaika, näyttelysuunnitelma, valokuvia teoksista sekä ansioluettelo.  Näyttelytilasta veloitetaan vuokraa 80 €/vko + 40 € seuraavat alkavat viikot (sis alv 24%).

Tiedustelut ja hakemukset: sähköpostilla tai p. 03-41415838

Postitusosoite: Forssan museo, PL 62, 30101 Forssa

Kesän 2018 tapahtumatiedot löydät täältä.