19.10.2018

Small Chocolate World - Polaroids by Maija Karisma 23.10. – 18.11.2018

Forssan Museon Aulagallerian näyttelyn työt koostuvat valokuvasuurennoksista, sekä muutamista originaaleista polaroideista. Töissä ovat aiheina tavallinen, nostalginen sekä idyllinen maalaismaisema, teollinen perimä sekä luonto. Harvinaisen ja jo vuonna 2009 vanhentuneen Polaroid Chocolate filmin tekstuuri sekä vaihtelevat värisävyt luovat kuviin uniikin menneiden vuosikymmenten tunnelman. Kyseessä on taatusti jonkin sortin aikamatka tai ainakin tunne siitä.

Maija Karisma on taiteilijanimellä Forssassa työskentelevä itseoppinut valokuvaaja. Pääasiassa analogiseen valokuvaukseen vihkiytynyt valokuvaaja tutustui polaroideihin 90-luvun puolivälissä, josta on tullut sittemmin hänen pääasiallinen ilmaisumuotonsa. Maija Karisma on ollut mukana muutamissa kalenteri-, lehti- ja kirjajulkaisuissa. Hänen töitään on ollut ryhmänäyttelyissä kotimaassa sekä ulkomailla. Small Chocolate World – Polaroids by Maija Karisma on hänen ensimmäinen valokuvia sisältävä yksityisnäyttelynsä. Työt pohjautuvat hänen saman nimiseen valokuvakirjaansa.

maija.karisma@gmail.com

Näyttelyyn on vapaa pääsy.
Avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti

TI-PE 10 - 16
LA 10 - 14
SU 12 - 16

Small Chocolate World - Polaroids by Maija Karisma 23.10. – 18.11.2018

img-0049-rajattu1363549605.jpg

FORSSAN MUSEON GALLERIA 2019

15.1. -  3.2. Maria Mäki: Somnia. Valokuvia

5.2. - 3.3. Tiina Poutanen: Lähdesuojaotukset ja onnelliset ihmiset. Maalauksia

5.3. - 31.3. Noora Ylipieti: Toisia palveleva rakkaus. Maalauksia

2.4. - 28.4.  Pasi-Mikael Huovinen: Sammumaton liekki. Ikoneita

2.5. - 12.5. Forssan Lasten ja nuorten kuvataidekoulun lopputyönäyttely

15.5. - 16.6. Tiina Karhu, Aet Ollisaar, Tuiti Paju: Tekoälytön. Tekstiiliä

18.6. - 14.7. Hanna Järvenpää: Tekstiiliä ja valokuvaa

16.7. - 11.8. Kristina Seppänen: Raggirl and Flying Rockinghorse

13.8. - 1.9. Päivi Keski-Pomppu: Mirage. Koruja

3.9. - 29.9. Leena Illukka, Silja Puranen, Virpi Vesanen-Laukkanen: Nyrjähdys, venähdys, murtuma. Tilateoksia, tekstiiliä

1.10. - 27.10. Lotta Leka: Grafiikkaa

29.10. - 24.11. Outi Silfvenius: Taidetekstiiliä

26.11. - 5.1.2020 Rykkeri

Kiinnsotuitko museon galleriasta näyttelytilana. Lue lisää täältä!

Kesän 2019 tapahtumatiedot löydät täältä.