14.06.2019

Hanna Järvenpää: Luurankoja & laatikoita 18.6. - 14.7.2019

Hanna Järvenpää |Luurankoja & laatikoita|Galleria Moletti | 18.6. - 14.7.2019

Forssan museo, Wahreninkatu 12, 30100 Forssa | www.forssanmuseo.fi

Avoinna ti-pe 10-16, la-su 12-16 (suljettu 21.-23.6.19.)

Luuranko on maleksinut Järvenpään teoksissa vaivihkaa jo 2000-luvun alusta asti, edeten lopulta pääosaan, symboliksi sekä ihmiselle että kokonaisuudelle. Yksilön, yhteisön ja ympäristön välinen kauhun tasapaino on arvaamaton. Säilömme, luokittelemme ja lajittelemme erilaisia asioita, hautaamme ja piilotamme, mutta kätketyillä on tapana nousta esiin, monella eri olemisen ja elämisen saralla.

Vaihtoehtoinen valokuvausmenetelmä syanotypia on erinomainen tekniikka käytettäväksi kankaille. Järvenpää käyttää suurissa määrin vanhoja lakanoita ynnä muita käytettyjä kodin tekstiilejä, paitsi moninaisen käytännöllisyyden ja kierrätettävyyden, myös entisen kunnioittamisen nimissä. Hapertuvien lakanoiden sekä uusien paljetti- ja glitterkankaiden kontrasti on osaltaan kuvaus vanhan ja uuden limittymisestä elämässä, niin yksilöllisellä kuin yhteisölliselläkin tasolla. Muutos on pysäyttämätön voima, vaikka toisinaan tuntuu, että vain kiertää samaa kehää, kerta toisensa jälkeen.

Taiteilija tavattavissa galleria Moletissa 14.7.2019.

Lisätietoja:

18.6. - 14.7. Hanna Järvenpää: Tekstiiliä ja valokuvaa

16.7. - 11.8. Kristina Seppänen: Raggirl and Flying Rockinghorse

13.8. - 1.9. Päivi Keski-Pomppu: Mirage. Koruja

3.9. - 29.9. Leena Illukka, Silja Puranen, Virpi Vesanen-Laukkanen: Nyrjähdys, venähdys, murtuma. Tilateoksia, tekstiiliä

1.10. - 27.10. Lotta Leka: Grafiikkaa

29.10. - 24.11. Outi Silfvenius: Väreellä osa 2

26.11. - 5.1.2020 Rykkeri

Kiinnsotuitko museon galleriasta näyttelytilana. Lue lisää täältä!

Kesän 2019 tapahtumatiedot löydät täältä.