Tutustu museon verkkosisältöihin!

Verkkomateriaalien avulla onnistuu sukellus Forssan museon kokoelmaan ja tehtäväpaketteihin niin ulkona kuin sisällä. Materiaaleja voi käyttää eri kouluasteilla  mm. kuvataiteen, käsityön, historian ja ympäristötiedon etätunneilla tietokoneen tai mobiililaitteen avulla -

Ulkotehtäviä

• Tehtäväreiteissä on mm. Lasten kehräämösuunnistus ( 1-3 lk ja eskarit, suositeltava tehdä etäkoulussa perheenjäsenen kanssa) ja Kehräämön alueen valokuvasuunnistus (Isommat koululaiset).
  • Historiakävelyissä Kehräämön alueelle löydät johtolankoja alueen menneisyyteen ja rakennusten historiaan - ja voit verrata maiseman muuttumista vuosikymmenten aikana.  ( Suositus: yläkoulut ja lukiot)

VÄRITÄ!

Värityskuvia Peda.netissä  - väritä ja vertaa alkuperäisiin!

Paikallishistoriaa

Kuoseja, värejä ja muotoja

Esimerkkitehtävä:

Kuoseja kaikille-tietokannan kuosiesimerkeistä osa on suurikokoisista painokankaista.  Silloin näytteeseen on mahtunut vain osa kuviota?Miten kuvio jatkuu? Kehittele kuvio loppuun. Piirrä, maalaa tai tee kollaasityö, jossa kankaasi on osa vaatetta tai huoneen sisustusta.

Muualla verkossa

Finna, valtakunnallinen museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteistietokanta,  on monenlaisen tiedon lähde.Tee omia sisältöjäsi tai hyötykäytä jo olevia:

Opi museossa -sivustosta löydät runsaasti linkkejä museoiden digitaalisiin materiaaleihin, pelisisältöihin ja  verkkonäyttelyihin.

Tutustu museon verkkosisältöihin!

img-20190307-153828-muokattu2070203107.jpg

Galleria Moletti

8.1. – 2.2. Sari Kettunen: Tekstiilitaidetta

4.2. – 23.2. Anna Ellmén: Veistoksia

25.2. - 29.3. Mirja Marsch: Kirjottuja maalauksia

17.3. - 29.3. Aino-Maija Laaksonen & Sonja Lehikoinen: Tekstiili- ja maalaustaidetta SIIRTYY VUODELLE 2021

31.3. - 12.4. FAI Media-alan opiskelijoiden lopputyönäyttely PERUTTU

15.4. - 26.4. Forssan kuvataidekoulun lopputyönäyttely PERUTTU

28.4. - 10.5. FAI Keramiikka-artesaanien lopputyönäyttely PERUTTU

12.5. - 7.6. Heidi Piippo: Veistoksia SIIRTYY VUODELLE 2021

2.6.-7.6. Forssan kuvataidekoulun lopputyönäyttely

9.6. - 5.7. Merja Keskinen: Tekstiilitaidetta

7.7. - 2.8. Päivi Vaarula: Tekstiilitaidetta

4.8. - 30.8. Annimari Taivalsaari ja Eija Korpi: Valokuva- ja tekstiilitaidetta

4.9. – 27.9. Lars Rebers: Valokuvataidetta

29.9. - 25.10. Karoliina Arvilommi: Huovutustaidetta

27.10. - 22.11. Heli Huotala: Maalauksia

1.12. - 3.1.2021 Ulpu Riikonen: Rakennetut veistokset

8.-24.1.2021 Markus Suhonen. Maalauksia.

26.1.-21.2.2021 Marjatta Oja. Kuvataidetta.

23.2.-14.3.2021 Aino-Maija Laaksonen ja Sonja Lehikoinen. Tekstiilitaidetta.

16.3.-4.4.2021 Riikka Lenkkeri: Yötä vasten. Maalauksia.

9.4.-25.4.2021 Forssan Lasten ja nuorten kuvataidekoulu.

27.4.-9.5.2021 Keramiikka-artesaanien lopputyönäyttely, FAI.

11.5.-6.6.2021 Heidi Piippo. Tekstiilitaidetta

9.6.-29.6.2021 Johanna Pöykkö: Tekstiili- ja tilataidetta.

5.7.-1.8.2021 Sunna Kangas / Uute ry: Tekstiili- ja nykytaidetta

2.8.-22.8. 2021 Arja Kärkkäinen: Tekstiili- ja nykytaidetta

23.8.-19.9.-2021  Cornelia Theimer Gardella - Kerstin Lindström - Päivi Vaarula: My language of textiles.

-päivittyy loppuvuoden 2021 osalta lokakuussa 2020 -

Kuva: Näyttelystä Noora Ylipieti - Toisia palveleva rakkaus, 2019.

Kiinnostuitko museon galleriasta näyttelytilana. Lue lisää täältä!

Tekstiilimuseo Tyyki

sijaitsi 1997-2013 Kehräämöalueen reunalla Kuhalankosken partaalla, vuonna 1873 rakennetussa valimossa.  Museossa oli esillä kehräämön, kutomon ja viimeistämön historiallisia koneita ja niiden seurana esiteltiin tekstiiliarkistoa.

Tyykissä sijainneet tekstiiliteollisuuden koneet siirtyivät vuonna 2018 Kehräämöalueen vaunutalliin. Tekstiiliaineisto sijoitettiin osittain väistötiloihin, osittain Kehräämöalueella niin ikään sijaitsevaan lankavärjäämön tilaan, joka sai nimeksi Kuosikeskus.  Kuosikeskus toimii museon työ - ja kokoelmatilana.  Tulevaisuudessa Kuosikeskuksesta pyritään muodostamaan asiakkaille avoin kokoelmatila, jossa on myös näyttelysisältöjä.

Ronttismäen tehtaalaismuseo

Ronttismäen tehtaalaismuseon kesäistä miljöötä.