12.10.2020

Heli Huotala: Muutostila / State of Change Galleria Moletissa 27.10.-22.11.

Heli Huotalan Muutostila -näyttelyssä on esillä taiteilijan tänä- ja viimevuonna valmistuneita öljy- ja akryylimaalauksia. Maalausten teemat liittyvät erilaisiin luonnonilmiöihin.

Luonto ja koko maailma muuttuvat jatkuvasti. Jotakin syntyy, kuolee, rikkoontuu, sekoittuu, peittyy tai pyyhkiytyy pois. Ihmisen omilla toimillaan aiheuttama ilmastonmuutos on johtanut aiempaa voimakkaampiin sääilmiöihin, luonnonkatastrofeihin, eläin- ja kasvilajien moninaisuuden vähentymiseen tai vähentymisen uhkaan ja luonnon, merien ja järvien saastumiseen. Heli Huotala kantaa huolta siitä, millaiseksi maailma on muuttumassa, ja mitkä seuraukset tällä kaikella on tuleville sukupolville.

Spontaanisuus ja sattumalle annettu mahdollisuus leimaavat Huotalan maalaamisprosessia.

"Käytän maalausteni lähtökohtana esimerkiksi visuaalista kuvavirtaa, uutista tai muuta dokumenttia. " taiteilija kertoo. "En kuitenkaan tee näkemästäni suoraa toisintoa kankaalle, vaan työstän lähtökohtaa yhdistelemällä eri muisti- ja mielikuvien palasia."

Toden ja mielikuvituksen elementtien yhdistelmillä maalaukseen syntyy epäpaikkoja ja -tapahtumia. Maalauksissa näyttäytyy nykyisyyden lisäksi menneisyys. Mielikuvituksen keinoin voi matkustaa myös dystooppisiin näkymiin. Kuka tietää, miltä maailma tulee näyttämään vuosien päästä.

Heli Huotala (s. 1968) on Hämeenlinnassa asuva ja työskentelevä taidemaalari, kuvataiteilija AMK. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis-, yhteis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hän on Taidemaalariliiton, Ars-Häme ry:n ja Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsen.

Heli Huotalan työtä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.

Taiteilija on median tavattavissa 26.10 ennakolta sovitusti.

Lisätietoja:

Galleria Moletti p. 03 4141 5100

Heli Huotalan CV

Heli Huotala: Muutostila / State of Change Galleria Moletissa 27.10.-22.11.

img-20190307-153828-muokattu2070203107.jpg

Galleria Moletti

8.1. – 2.2. Sari Kettunen: Tekstiilitaidetta

4.2. – 23.2. Anna Ellmén: Veistoksia

25.2. - 29.3. Mirja Marsch: Kirjottuja maalauksia

17.3. - 29.3. Aino-Maija Laaksonen & Sonja Lehikoinen: Tekstiili- ja maalaustaidetta SIIRTYY VUODELLE 2021

31.3. - 12.4. FAI Media-alan opiskelijoiden lopputyönäyttely PERUTTU

15.4. - 26.4. Forssan kuvataidekoulun lopputyönäyttely PERUTTU

28.4. - 10.5. FAI Keramiikka-artesaanien lopputyönäyttely PERUTTU

12.5. - 7.6. Heidi Piippo: Veistoksia SIIRTYY VUODELLE 2021

2.6.-7.6. Forssan kuvataidekoulun lopputyönäyttely

9.6. - 5.7. Merja Keskinen: Tekstiilitaidetta

7.7. - 2.8. Päivi Vaarula: Tekstiilitaidetta

4.8. - 30.8. Annimari Taivalsaari ja Eija Korpi: Valokuva- ja tekstiilitaidetta

4.9. – 27.9. Lars Rebers: Valokuvataidetta

29.9. - 25.10. Karoliina Arvilommi: Huovutustaidetta

27.10. - 22.11. Heli Huotala: Maalauksia

1.12. - 3.1.2021 Ulpu Riikonen: Rakennetut veistokset

8.-24.1.2021 Markus Suhonen. Maalauksia.

26.1.-21.2.2021 Marjatta Oja. Kuvataidetta.

23.2.-14.3.2021 Aino-Maija Laaksonen ja Sonja Lehikoinen. Tekstiilitaidetta.

16.3.-4.4.2021 Riikka Lenkkeri: Yötä vasten. Maalauksia.

9.4.-25.4.2021 Forssan Lasten ja nuorten kuvataidekoulu.

27.4.-9.5.2021 Keramiikka-artesaanien lopputyönäyttely, FAI.

11.5.-6.6.2021 Heidi Piippo. Tekstiilitaidetta

[ päivittyy loppuvuoden 2021 osalta lokakuussa 2020]

Kuva: Näyttelystä Noora Ylipieti - Toisia palveleva rakkaus, 2019.

Kiinnostuitko museon galleriasta näyttelytilana. Lue lisää täältä!

Tekstiilimuseo Tyyki

sijaitsi 1997-2013 Kehräämöalueen reunalla Kuhalankosken partaalla, vuonna 1873 rakennetussa valimossa.  Museossa oli esillä kehräämön, kutomon ja viimeistämön historiallisia koneita ja niiden seurana esiteltiin tekstiiliarkistoa.

Tyykissä sijainneet tekstiiliteollisuuden koneet siirtyivät vuonna 2018 Kehräämöalueen vaunutalliin. Tekstiiliaineisto sijoitettiin osittain väistötiloihin, osittain Kehräämöalueella niin ikään sijaitsevaan lankavärjäämön tilaan, joka sai nimeksi Kuosikeskus.  Kuosikeskus toimii museon työ - ja kokoelmatilana.  Tulevaisuudessa Kuosikeskuksesta pyritään muodostamaan asiakkaille avoin kokoelmatila, jossa on myös näyttelysisältöjä.

Ronttismäen tehtaalaismuseo

Ronttismäen tehtaalaismuseon kesäistä miljöötä.