Ronttismäen tehtaalaismuseon kesä 2017

Ronttismäen tehtaalaismuseo sijaitsee Forssan Kalliomäessä osoitteessa 2. Linja 5-7. Tehtaalaismuseo on kesäkautena avoinna tilauksesta sekä tapahtumien aikana. Kesän ohjelmistossa on luvassa niin yleisöopastuksia, yhteislaulua kuin tehtaalaisjoogaa.

KE 7.6. klo 17 Yleisöopastus

KE 14.6. klo 16-18 Kehruukuppila

KE 28.6 klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Mirja Luuppala

KE 5.7. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Mirja Luuppala

SU 9.7. klo 12-16 Pula-ajan teemapäivä: Yrttivillitys Osuuskunta

KE 12.7. klo 18 Yhteislauluilta: Forssan Mieskuoro

SU 16.7. klo 14-16 Morontossut ja muut käsityöt: Eira Merilä

KE 19.7. klo 16-18 Kehruukuppila

KE 26.7. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Ritva Simola

SU 30.7. klo 14 Yleisöopastus

KE 2.8. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Ritva Simola

KE 9.8. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Mirja Luuppala

KE 16.8. klo 16-18 Kehruukuppila

Tervetuloa mukaan Ronttismäen kesään! Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tiedotamme kesän tapahtumista myös Forssan museon facebook -sivuilla.

Kehräämön Ehtootorit 2017

Forssan Kehräämöalueella vietetään perinteisiä Ehtootoreja myös tänä kesänä! Kehräämöalueen toimijat vastaavat kukin vuorollaan ohjelman järjestämisestä. Tiedossa on muun muassa pihapelejä ja kesäloman puuhavinkkejä. Ohjelmasta tiedotetaan Kehräämön Ehtootorin omilla Facebook -sivuilla.

Ehtootoripäivät ja järjestäjät:

29.6. Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu

6.7. Ravaintola Värjäri

13.7. Wahren-opisto

20.7. Käsityökeskus Sigrid

27.7. Forssan museo

Ehtootoreihin kuuluu myö kirppis. Tänä vuonna myyntipaikoista ei peritä maksua, vaan ilmaiset myyntipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Paikkajaosta vastaa Käsityökeskus Sigrid. Lisätietoa: 0504087412 ja kehraamoforssa@gmail.com

16.09.2013

Kirjavan kankaan kaupunki -perusnäyttely

Menestyvän teollisuuden ohella kauppalassa eli vahvana myös kotiseutuaate, jonka innoittamana perustettiin Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys v. 1923. Hankkeen takana oli nuori Esko Aaltonen - opettaja, historioitsija ja Forssan Lehden perustaja, josta myöhemmin kuultiin monissa yhteyksissä. Aaltosen tovereineen perustaman museoyhdistyksen kokoelmille perustuu tämä näyttely.

Katso traileri >

Kiitokset:

Ilppo Aaltonen, Kimmo Aho, Sirkka-Liisa Ahtiainen, Ybi Hannula, Marketta Havola, Iris Helkama, Minna Perähuhta, Seppo Pessinen, Lauri Rämö, Markku Saviniemi, Anna Wahren-Cederberg, Maria Vanha-Similä, Muolaa-seura, Lasten- ja nuorten kuvataidekoulu, Elinkeinoelämän keskusarkisto ELKA; Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu, Tyykihovin perinnepiiriläiset ja moni muu.

Näyttelyn toteutus:

Käsikirjoitus Kristiina Huttunen, kokoelmatyö Asta Suominen ja Tanja Härmä, hallinto Sanna Kattelus ja Kati Kivimäki.

Arkkitehtisuunnittelu Taina Väisänen ja Seija Kuusinen, valaistus Jaakko Kiukkanen, AV-suunnittelu Timo Muurinen, kosketusnäytöt Mia Kivinen ja Antti Hukkanen, elokuvahuone Mainossynergia Oy, graafinen osuus Susi Leinonen, Nici Lönnberg ja Oona Hagman. Hissin lasiseinän ja wc-tilojen lasipanelien suunnittelu Hämeen ammattikorkeakoulun (Wetterhof) lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijat.

Kalusteet Retlar Oü, rakennustyöt ja viimeistelyt Elina Wirkkala ja Risto Niilimäki, kankaan painanta T:mi Tasapaino, verhoilu Verhoomo Wiik, tekstiilitulosteet ja lasiteipit Arazzo Oy, mattateipit Mainossatama Oy ja vinyylitulosteet Nelimainos Oy. AV-tekniikka Tector Oy, Starlike Oy, It Admina Oy, Videotykki Oy.

Kutsu, juliste, verkkosivut Mainossynergia Oy.

Kirjavan Kankaan Kaupunki toteutettiin Euroopan Aluekehitysrahaston tuella.

Kirjavan kankaan kaupunki -perusnäyttely