Ronttismäen tehtaalaismuseon kesä 2017

Ronttismäen tehtaalaismuseo sijaitsee Forssan Kalliomäessä osoitteessa 2. Linja 5-7. Tehtaalaismuseo on kesäkautena avoinna tilauksesta sekä tapahtumien aikana. Kesän ohjelmistossa on luvassa niin yleisöopastuksia, yhteislaulua kuin tehtaalaisjoogaa.

KE 7.6. klo 17 Yleisöopastus

KE 14.6. klo 16-18 Kehruukuppila

KE 28.6 klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Mirja Luuppala

KE 5.7. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Mirja Luuppala

SU 9.7. klo 12-16 Pula-ajan teemapäivä: Yrttivillitys Osuuskunta

KE 12.7. klo 18 Yhteislauluilta: Forssan Mieskuoro

SU 16.7. klo 14-16 Morontossut ja muut käsityöt: Eira Merilä

KE 19.7. klo 16-18 Kehruukuppila

KE 26.7. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Ritva Simola

SU 30.7. klo 14 Yleisöopastus

KE 2.8. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Ritva Simola

KE 9.8. klo 18-19 Tehtaalaisjooga: Mirja Luuppala

KE 16.8. klo 16-18 Kehruukuppila

Tervetuloa mukaan Ronttismäen kesään! Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tiedotamme kesän tapahtumista myös Forssan museon facebook -sivuilla.

Kehräämön Ehtootorit 2017

Forssan Kehräämöalueella vietetään perinteisiä Ehtootoreja myös tänä kesänä! Kehräämöalueen toimijat vastaavat kukin vuorollaan ohjelman järjestämisestä. Tiedossa on muun muassa pihapelejä ja kesäloman puuhavinkkejä. Ohjelmasta tiedotetaan Kehräämön Ehtootorin omilla Facebook -sivuilla.

Ehtootoripäivät ja järjestäjät:

29.6. Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu

6.7. Ravaintola Värjäri

13.7. Wahren-opisto

20.7. Käsityökeskus Sigrid

27.7. Forssan museo

Ehtootoreihin kuuluu myö kirppis. Tänä vuonna myyntipaikoista ei peritä maksua, vaan ilmaiset myyntipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Paikkajaosta vastaa Käsityökeskus Sigrid. Lisätietoa: 0504087412 ja kehraamoforssa@gmail.com

18.05.2017

Valokuvaamo Hellas 100 vuotta 29.5.-30.6.2017 kirjaston näyttelytila Vinkkelissä

Forssalainen valokuvaamo FotoHellas on ikuistanut Forssaa ja forssalaisia kolmessa sukupolvessa, jo sadan vuoden ajan. Valokuvaamon nykyinen omistaja Jaana Lindfors on koonnut sukunsa valokuvaamon historian näyttelyksi, jossa yhteen kietoutuvat yrittäjäperheen tarina, valokuvauksen historia ja Forssan kehitys.

Valokuvaamo sai alkunsa vuonna 1916, kun Heikki Lindfors osti Jakob Ljungqvistiltä Atelier Reginan Forssan toimipisteen (per.1904). Valokuvaamo Regina sai omistajavaihdon yhteydessä nimen Valokuvaamo Hellas. Näyttely esittelee yrityksen perustajat Heikki ja Greta Lindforsin ja heidän työnsä jatkajat Raimo Lindforsin ja Jaana Lindforsin. Satojentuhansien kuvien joukosta valitaan näyttelyyn kymmeniä kiinnostavia otoksia Forssasta. Kuviin on tallentunut kukoistavan teollisuuskaupungin historia kansakuntamme koko itsenäisyyden ajalta: on kaupunkikuvia, tapahtumakuvia, yrityskuvia ja potretteja.  Valokuvaamon irtaimisto eri aikakausilta kertoo kuvaamisen teknisestä kehittymisestä.

Valokuvaamo Hellaksen negatiiviarkistot ovat vanhimmalta osin Forssan museon, 1950-luvulta lähtien vielä Foto Hellaksen omistuksessa. Näyttelyn myötä tätä arkistoa aletaan viedä museon kokoelmatietokantaan www.piipunjuurella.fi

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina eli ma-to 11-19 ja pe 11-17. Jaana Lindfors esittelee näyttelyä lisäksi sunnuntaina 11.6. klo 12-15, jolloin käynti Luontomuseon ovesta.