Kuositalkoot

 

Kuositalkoissa järjestelemme yhdessä vapaaehtoisten kanssa Forssan museon teollisen tekstiilin kokoelmaa. Kuositalkoot alkoivat tammikuussa 2019 ja jäivät kesätauolle toukokuun lopussa.  Starttaamme uudelleen elo-syyskuussa 2019. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat! 

Yleistietoa kuositalkoista 

Missä työtä tehdään?

Työtä tehdään Kuosikeskuksessa. Se on Forssan museon väliaikainen yhteisöllinen työtila Forssan Kehräämöllä (Wahreninkatu 13).

Miksi työtä tehdään?

Kuosikeskukseen on sijoitettu Forssan museon teollisen tekstiilin kokoelman läpikäymättömin aineisto. Kuositalkoissa aineisto jaetaan museokokoelmaksi ja käyttökokoelmaksi. Museokokoelma säilyy arvokkaana kulttuuriperintönä tulevaisuuteen. Käyttökokoelma antaa materiaalia sekä näyttelyihin, museopedagogiikan tarpeisiin että museokauppatuotteisiin. Tulevaisuudelle museo visioi avointa kokoelmakeskusta arkistoyksiköineen ja pienine näyttelytiloineen. 

Miksi tulisit mukaan?

Vapaaehtoisena pääset tutustumaan suomalaisen painokankaan historiaan. Luultavasti eteesi sattuu kuosi tai kuosiluonnos, joka heläyttää soimaan joko muistosi sävelet tai mietityttää väri- ja muotosilmääsi.

Mitä tarvitsen mukaan?

Uteliaan mielen, pölyä pelkäämättömät vaatteet, halutessasi eväät. Halukkaille on käytössä hengityssuojaimia.

Varaa aika!

Kuositalkoiden ajat varataan netin kautta. Linkki julkaistaan, kun aikoja on varattavana. Yksi vapaaehtoisaika kestää 2 tuntia. Yhteen vapaaehtoiskertaan otetaan kaksi vapaaehtoista.  Ajat ovat käytännön syistä päiväaikoja. 

Lisätiedot: Kristiina Huttunen 03 41415101 kristiina.huttunen@forssa.fi

Tervetuloa mukaan!


kuosikeskusgoesfm243591460.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy